top of page

De gastvrijheid van de Chinezen kent bijna geen grenzen.

Ik denk dat ik hier met mijn gat in de boter ben gevallen. Reeds 4 dagen ben ik in Longquan en heb hier al heel wat meegemaakt dankzij Xia Wei en Si Liang de 2 pottendraaiers in opleiding die met mij het atelier delen. Ik gebruik een Whisper Shimpo en heb hier fantastische klei ter beschikking. Ik gebruik malletjes om figuren in bas-relief aan te brengen of om leuke pootjes aan te zetten. Ik heb al 2 werken klaar. Die staan te drogen. Mijn volgens werk wordt gemaakt met porselein. Hier komt zeker celadon over. Alle grondstoffen voor het glazuur komen uit de heuvels in de omgeving. De samenstelling is het geheim van meneer Jin, de eigenaar van het bedrijf. Dit geheim gaat van vader op zoon en wordt niet prijsgegeven. Ze hebben hier 10-tallen grote porseleinwinkels paar slechts 2 kleuren nl. Celadon en jade groen. Ik blijf al zeker tot 27 maart in Longquan en zal hopelijk mijn werk kunnen meenemen. Waarschijnlijk ben ik de enige buitenlander in dit stadje van 200 000inwoners. Gelukkig is er Baidu, de Chinese variant van Google. Baidu heeft ook een vertaalmachine, zelfs naar het Nederlands. Ik heb eten, een kamer en veel rust. Zalig!


Recente berichten
E-mail - Facebook
  • email
  • Facebook Basic Square
bottom of page