top of page

Chinees porselein en eten

Gisteren en vandaag voor het eerst sedert 15 jaar weer met porselein gedraaid. Ging eerst wat stug maar met eens goed door te kneden, ging het stukken beter. De eerste ruwbakwerkjes zijn uit de oven en ook al was het maar 1 dag aan het drogen, alles kwam prima uit de oven. Het filmpje toont een theelichthouder hier in China onbekend. Voor de goede geur gebruikt men hier wierookspiralen. Vandaag 2 x gaan eten bij de baas van het fabriek. Er werd me iets van een varken voorgeschoteld. Er zat vel en haar aan. Bleef liggen op mijn bord. De rest was heel lekker: vis, bamboescheuten, tofoe, kolen en iets lekkers rood. Zondag gaan we het grote celadonmuseum bezoeken en waarschijnlijk nemen ze me nog mee naar een dorp waar ze de Celadonglazuur maken. Als enige buitenlander in de stad word ik hier behandeld als een koning.


Recente berichten
E-mail - Facebook
  • email
  • Facebook Basic Square
bottom of page